Новини

Изпълнява се ПРОЕКТ „СПОДЕЛЕНО НАСЛЕДСТВА ЗА БЪДЕЩЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА“ с №2022-1-BG01-KA210-YOU-000081262 в периода 01/09/2022-01/11/2023

Сдружение „Дунавски инициативи за обединени региони“ – България в партньорство с Местна инициативна група „Калафат“ – Румъния, стартират изпълнението на Дейност 2- Специфичен анализ за формиране/селектиране на преките целеви групи (фокус групи) в периода 01.11.2022 – 30.04.2023г.

По време на изпълнението на дейността ще се проведе задълбочен анализ на целевите групи

чрез провеждане на фокус групи във Видин, България и в Калафат, Румъния. Основната цел е да се систематизират нагласите на младежите за активното им включване в ангажименти, надграждането на уменията им и пригодността им към заетост и отношението им към културно-историческото наследство и възможности за преодоляване чрез него на младежката безработица. В рамките на дейността ще се проведе качествено изследване, чрез 10 фокус групи (българи и румънци).

Целева група: общо 80 младежи (ученици, студенти и безработни):

  • 5 фокус групи (по 8 човека) от България.
  • 5 фокус (по 8 човека) групи от Румъния;

Експерти на двете партньорски организации ще бъдат модератори на отделните фокус групи. За да се идентифицират в максимална степен конкретните нужди и потребности на целевата група за участие в отделните фокус групи ще бъдат включени младежи от различни възрасти, пол, образование, религия. Дискусиите ще се провеждат с помощта на въпросници, а получените резултати ще бъдат обединени в доклад при бъдещата работа с всяка от целевите групи.

Комуникацията и работата във фокус групите ще даде възможност на екипа да селектира младежите, които имат най-висока мотивация за участие в предстоящите проектни дейности, като ще бъдат обособени групи според общите/сходните им характеристики.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.