Новини

Цветан Ценков: ОбС трябва да приеме бюджета на общината, за да оправдаем очакванията на видинчани

Приоритет пред Община Видин е приемането на бюджетa. Време за тази цел няма, тъй като предстои да влезем в последния месец на годината. Темата ще бъде обект на обсъждане на извънредно заседание на Общинския съвет, който все още няма председател. Тази и още теми коментира кметът на общината Цветан Ценков, който бе гост в предаването „Пресечна точка” по Телевизия Видин.

Доктор Цветан Ценков подготвя отворено писмо, което ще бъде изпратено до политическите партии, до президента, Европейската комисия и Народното събрание, в което ще настоява да вземат спешни законодателни мерки, с които да се спре „бандитската” според него кампания, която се води от години.

Видин е на крачка да загуби бюджета си”, каза още доктор Ценков. Това ще е и приоритетната точка, която ще гласуват общинските съветници.

Победата си градоначалникът дължи на своя екип и на видинските граждани, които определи като „мъдри избиратели”. Тепърва предстоят преговори, след които ще се реши кои фигури ще влязат в общинското ръководство, коментира още доктор Ценков.