Новини

СУ „П.Р.Славейков” във Видин отбеляза патронния си празник

Видинското училище „Петко Рачов Славейков” отбеляза патронния си празник. На 17-ти ноември се навършват 196 години от рождението на бележития български поет, публицист, политик и народен будител – патрон на училището.

Приветствие по случаи патронния празник на училището поднесе началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова. Официалната програма за честването на патронния празник бе открита от директора на училището Росица Димитрова.

По инициатива на училищното радио 8 бяха наградени победителите в конкурса за учител на годината в 3 категории: Младите не са зелени, Класиката е модерна и Най-забавен учител. Отличени бяха и участниците в образователни конкурси. Клуб „Млади възрожденци“ към училището бе подготвил презентация за Петко Рачов Славейков. Изнесен бе и кратък рецитал от стихове. Част от проявите за празника бе и красива изложба под надслов „Златна есен“, изработена изцяло от природни материали.  училището съществува традиция всеки випуск абитуриенти да оставят нещо за спомен. Това е спазено и тази година. Празничната програма включваше и редица други инициативи, като изложби, занимателни игри и тържествен концерт.