Новини

СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Димово отбеляза Деня на християнското семейство

Третокласниците от средно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Димово също отбелязаха Деня на християнското семейство. Преподавателите припомниха и колко важен е днешният ден за православните семейства по света.

Традицията повелява на този ден родителите да посрещнат празника с децата си. Сутринта всички отивали заедно в храма, за да измолят за семейството си здраве и благоволение. След това заедно приготвяли трапезата и чествали – освен празника Въведение Богородично – и здравата връзка помежду си. „Бъдете здрави и ученолюбиви” – пожела на учениците директорът на учебното заведение в Димово Яница Георгиева.

„На този ден децата отиват на църковно богослужение, водени от своите родители и учители. Денят ни напомня голямата отговорност, която имаме – да възпитаваме децата си в православната вяра и добродетели, да го подкрепяме и да му посочваме правия път”, каза отец Мариян Методиев. Третокласниците от учебното заведение бяха подготвили тематична празнична програма по повод Деня на християнското семейство.