Новини

Найден Йонов: БСП подготвя две дела срещу общинския съветник Иванела Илиева

„Внушаване на лъжливи твърдения през медии на обществото са недопустими”. Това заяви на пресконференцияпредседателят на Общинския съвет на БСП във Видин Найден Йонов. Поводът са обвиненията от страна на общинския съветник Иванела Илиева, че е била принуждавана да гласува по определен начин, а по-късно и заплашена от лидера на партията по време на избора за председател на местния парламент.

„През последните 24 часа общинския съвет на БСП и лично аз бяхме засипвани от обвинения от страна на общинския съветник от БСП Иванела Илиева” – заяви на брифинг за медиите председателя левицата Найден Йонов. Той поясни, че срещу Илиева ще бъдат заведени две дела – за уронване на престижа на партията, и за уронване на имиджа на председателя на местното ръководство.

„Всеки, който твърди нещо за отсрещната страна ще трябва да го докаже в съда” – отбеляза Йонов. „Смешно е и твърдението, че обвиняваме някой в заплаха за живота чрез поговорката „Нямало смърт без причина”– казва Найден Йонов. „Заради въпросните твърдения и лъжи тази дама ще си понесе отговорността” – категоричен бе Йонов.

Цялата пресконференция очаквайте в предаването „Актуално тази” вечер, веднага след новинарската ни емисия.