Новини

Над 3800 домакинства вече имат нови отоплителни уреди по проекта на община Видин

Над 3800 домакинства са се възползвали от възможността и са подменили старите си отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични устройства. Това бе отчетено от заместник-кмета по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова по време на заключителната пресконференция по проект „Подобряване качеството на атмосферния в община Видин”.

Общинската администрация успешно приключва изпълнението на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух  в община Видин”. Той се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 година. Основната цел на проекта е подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин чрез намаляване на емисиите на фини прахови части от битовото отопление – като един от основните източници на замърсяване на въздуха.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд, както и от бюджета на Република България. Общата му стойност е в размер на 15 788 000 лева. От тях  13 420 000 лева са европейско финансиране, а останалите – 2 368 000 лева са национално съфинансиране.

„Благодарение на проекта, нашите съграждани директно усетиха в домовете си ползите от Европейския съюз” – подчерта Десислава Тодорова. Повече за изпълнението на дейностите по проекта очаквайте в следващите ни новинарски емисии.