Новини

„Устойчива заетост за хора в неравностойно положение” ще осигурява работни места за лица от уязвими групи

В близко бъдеще ще бъде отворена процедурата по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, към която през изминалата година е имало най-висок интерес от гражданите – „Устойчива заетост за хора в неравностойно положение”. Целта й е осигуряване на нови работни места.

Процедурата „Устойчива заетост за хора в неравностойно положение” цели да осигури нови работни места и устойчива заетост на лица в неравностойно положение, включително адаптиране на работни места за хора с увреждания. По нея могат да кандидатстват само работодателите. Със 100 милиона лева по процедурата ще се финансират проектите на работодатели за наемане на лица в неравностойно положение, включително тези, които ще извършват своите работни задължения в условия на надомна работа – до 12 месеца, и за лица с трайни увреждания – до 24 месеца.

Ще може да се извърши и адаптиране на работното място за лица с трайни увреждания – оборудване и обзавеждане. Финансирането на одобрените проектни предложения ще е 100% безвъзмездно. Финансирането на одобрените проектни предложения по процедурата ще е 100 % безвъзмездно, като стойността на проектите трябва да е в границите между 50 и 391 хиляди лева.