Новини

Заседание на Общинския съвет в Белоградчик

В Белоградчик също се проведе заседание на Общинския съвет. Бяха приети няколко важни решения, свързани с разпореждане с общинска собственост. По време на заседанието стана ясно, че задълженията на община Белоградчик са в размер на около шест милиона лева.

Местният парламент в Белоградчик прие решения, свързани с разпореждане с общинска собственост, предоставяне на части от имоти, придобити от общината. Общинските съветници прегласуваха и пет върнати от областния управител Иво Атанасов решения. Месечните възнаграждения на кмета на общината, кметовете на кметства, председателя на Общинския съвет и съветниците, остават без промяна. Месечните възнаграждения на кметовете на кметства, конкретно за кметство Рабиша, станаха повод общинските съветници да повишат тон в залата.

Местният парламент не прие предложението на опозицията относно промяна във вида общинска собственост на имоти, представляващи горски територии. Визират се десет хиляди декара гора в землището на село Стакевци да бъдат публична общинска собственост, защитени от запори и продажби. Припомняме, че през 2020 година Общинският съвет трансформира същата гора от публична в частна общинска собственост. Съветниците приеха решение за корекция на поименни списъци за капиталови разходи през настоящата година. Общинските съветници решиха още детска градина „Иглика” в града под скалите да премине на делегиран бюджет от първи януари следващата година. Детското заведение се посещава от 125 деца, разпределени в пет възрастови групи.