Новини

Започна модернизиране на улици във Велико Търново

Дейностите са по трансграничен проект.

Със символична първа копка бе даден старт на асфалтирането на няколко улици в кв. „Света гора“ във Велико Търново. Дейностите са по проект „По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкообхватната мрежа на път „TEN-T“, чрез общи мерки в трансграничния регион“.

На церемонията присъстваха зам.-кметът проф. Георги Камарашев, директорът на Дирекция „Строителство и устройство на територията“ инж. Динко Кечев и Филип Маринов – управител в „Пътни строежи – Велико Търново“.

Проектът предвижда цялостно преасфалтиране и обновяване на тротоарната настилка на улиците „Теодосий Търновски“, „Димитър Найденов“, „Сливница“, „Климент Охридски“ и ул. „Ксилифорска“, която ще направи връзка с републиканския път III-514 до връзката с път I-5 Русе – Велико Търново. Предвижда се също асфалтиране на ул. „Опълченска“ в градската й част, както и изграждането на два нови моста“, заяви инж. Кечев.

Към момента се извършват дейностите по подмяна на ВиК мрежата по планираните за ремонт улици, като средствата за тръбите са над 5 млн. лв. и са отпуснати от държавата.

Трансграничният проект включва само асфалтирането на шестте улици. Стойността на проекта е 6 629 687 евро, от които 5 820 847 евро са за община Велико Търново, като собственият принос е в размер на 1,9 млн. евро.

Проектът е удължен с една година и приключва на 31 декември 2024 г., уточни инж. Динко Кечев.

www.interregrobg.eu

Проект “По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкообхватната мрежа на път „TEN-T”, чрез общи мерки в трансграничния регион“, Проектен код: ROBG-383
Редактор на материала: Сдружение „Бъдеще днес“ Съдържанието на този материал не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз.