Новини

Детско коледно тържество в Капитановци

Коледен празник в Капитановци събра малки и големи. На гости в селото пристигна и Дядо Коледа, който раздаде подаръци на най-послушните деца.

Детско коледно тържество с богата програма се проведе в Капитановци. Организатори на проявата са местното читалище „Самообразование” и кметството, а идеята е да внесат повече настроение у малки и големи, казва кметът на селото Десислава Иванова. Като стожер на изконните български традиции в организирането на празника се включи и местното читалище „Самообразование”. Традициите са създадени, за да помним откъде идваме, те ни учат на отговорност и са спомени, които ни топлят, казва още кметът на Капитановци Десислава Иванова и допълва, че докато има деца в селата, ще има и живот.

С много песни и танци децата от танцов състав „Здравец” повдигнаха празничното настроение у малки и големи. По време на тържеството бе наградена 11-годишната Виктория Владиленова, която се завърна с призово място от националния конкурс „Пиленце пее”.  За да зарадва децата на Капитановци, от далечна Лапландия пристигна добрият белобрад старец, който раздаде десетки подаръци.