Новини

ВК „Град” – Белоградчик победи с 3:1 гейма в домакинска среща срещу „Ботев” – Луковит

Първа домакинска победа за волейболен клуб „Град” Белоградчик в среща, която се игра през уикенда. Състезателите от града под скалите победиха с 3:1 гейма гостите от „Ботев” – Луковит.

Срещата между волейболен клуб „Град” – Белоградчик и „Ботев” – Луковит започна с мунита мълчание в памет на президента и старши треньора на „Олимпиец” – Плевен Стефка Великова, както и на играчите Калоян Минков и Симеон Симеонов, които загинаха при пътен инцидент преди повече от седмица. Първият гейм стартира ударно за момчетата на Христо Христов, които натрупаха голяма преднина в началото и не изпуснаха до края на срещата.

Във втори гейм играта вървеше точка за точка, но в края гостите реализираха поредица от пунктове, които им помогнаха да го затворят. В третия гейм момчетата от „Град” отново имаха надмощие. В четвъртия гейм домакините имаха голяма изоставане от 1:8 и 7:14, но волейболистите показаха характер, стопявайки големия аванс, което фиксира крайния резултат от 25:18 и 3:1 гейма срещу един от най-силните отбори в първенството и традиционно неудобен противник за Белоградчик.

Това бе и втората победа на отборът на „Град” в националната висша лига. Следващата събота момчетата ще гостуват срещу младия тим на „Виктроия волей”. Срещата е на 25-ти ноември, от 15 часа и ще се проведе в спортен комплекс „Сила” в град Пловдив.