Новини

Община Видин реализира бюджетна линия, свързана с подкрепа за успешна подготовка и изпълнение на проекти

Община Видин реализира бюджетна линия „Подкрепа за успешна подготовка и изпълнение на проекти по програма „Развитие на регионите 2021 – 2027”.  Източникът на финансиране е Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020”, като общата стойност на бюджетната линия възлиза на близо 280 000 лева. На заключителна пресконференция бяха представени резултатите от изпълнението на работата по бюджетната линия.

Бюджетната линия е насочена към подпомагане на община Видин – потенциален бенефициент по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие” на Програма „Развитие на регионите 2021-2027г.” тя се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. По бюджетната линия са заложени и изпълнени няколко основни дейности. Една от тях е „Участие на служители на община Видин в програма за обмяна на опит”. Сред другите дейности е „Закупуване и доставка на компютри (хардуер, софтуер) и оборудване за нуждите на служители от община Видин”.

На заключителната пресконференция Емилиян Енчев благодари за успешната работа на членовете на екипа и за приноса им за повишаване нивото на компетентност на общинската администрация.