Новини

Мярката „Устойчива заетост за хора в неравностойно положение” е отворена за кандидатстване

Работодатели могат да кандидатстват с проектни предложения по мярката „Устойчива заетост за хора в неравностойно положение”. Тя е по Програма „Развитие на човешките ресурси”, като бюджетът ѝ е 100 милиона лева.

На 22 декември миналата година Управляващият орган на Програма „Развитие на човешките ресурси” е отворил за кандидатстване мярката „Устойчива заетост за хора в неравностойно положение”. Основната цел е осигуряване на устойчива заетост за хора в неравностойно положение, включително чрез адаптиране на работни места за хора с увреждания. По проектите е допустимо менторството на работното място за период до шест месеца, ако новопостъпилият служител има нужда от това.

Крайният срок за кандидатстване от страна на работодателите е 22 февруари 2024 година, като проектните предложения се подават чрез Информационната система за управление и наблюдение. И занапред екипът на Областния информационен център във Видин ще продължи да предоставя актуална, безплатна и експертна информация за жителите на областта относно възможностите за финансова подкрепа със средства от Европейския съюз.