Новини

ПТП, пияни и дрогирани шофьори във Видинско

За пътнотранспортно произшествие и за задържани шофьори след употреба на алкохол и наркотици във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

34-годишен от Видин, шофирал служебен автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест. Вчера около 13.30 часа в областния град униформени са спрели за проверка лек автомобил със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на кокаин. Той дал и проби за изследване. По случая в Районното полицейско управление във Видин е образувано досъдебно производство.

Малко след полунощ, на единен спешен телефон 112 е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в град Видин. Лек автомобил с видинска регистрация, чужда собственост, управляван от неправоспособен 18-годишен водач, е съборил оградна мрежа на улица в града. При тестване с техническо средство за наличие на алкохол пробата на водача е отчела 1,65 промила. Униформените са съпроводили младежа до Центъра за спешна медицинска помощ, където е дал и кръвни проби за медицинско изследване. Лицето е задържано за срок до 24 часа в полицейския арест. По случая в Областната дирекция на МВР е образувано досъдебно производство.