Новини

Людмил Радулов е новият председател на БК „Видабаскет”

Дългоочакваното официално влизане на Людмил Радулов в управлението на видинския баскетбол вече е факт. Общото събрание на клуба единодушно го избра за председател на Баскетболен клуб „Видабаскет”.

Людмил Радулов е име в баскетбола, което не се нуждае от представяне. Бившият състезател за националния отбор и ЦСКА завърши кариерата си именно във „ВидаБаскет”, като винаги е помагал и стоял близо до видинския клуб. Един от най-добрите гардове на България през последните 25 години, заедно със своя екип, се ангажира пряко с ръководенето на баскетболната дейност във Видин – за издигане авторитета на един от най-обичаните спортове в града.

Амбицията на Людмил Радулов е да приобщи всички баскетболни деятели към благородната кауза за постигане на поставените цели за изграждане на силна детско-юношеска школа и връщане сред елита на страната. В управлението на клуба влиза и Пламен Николов – бизнесмен и един от собствениците на Телевизия Видин, който също е познато име за видинския баскетбол. Още с встъпването си в длъжност новият Управителен съвет предприема спешни мерки за финансов стабилитет и спасяването на мъжкия отбор. Вече са налице три нови попълнения, които да подсилят Баскетболен клуб „ВидаБаскет”.

Водят се разговори през следващия сезон повече домакински мачове на „ВидаБаскет” да се играят във видинската спортна зала „Фестивална”” – заяви Людмил Радулов. Също така ще се работи и в посока създаване на работещ баскетболен сайт, който по най-добрия начин да представя и популяризира дейността на клуба.