Новини

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев посети Видин

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев бе на визита във Видин. Той се срещна с кмета на общината Цветан Ценков и посети закритата лекоатлетическа писта, футболния стадион „Георги Бенковски“ и Гребната база.

Обиколката на спортния министър Димитър Илиев във Видин започна от закритата лекоатлетическа писта, която бе ремонтирана наскоро. Там той бе посрещнат от треньора и президент на местния клуб Мирослав Радуканов, който разказа за постиженията на своите възпитаници. Двамата изразиха задоволството си от спортното съоръжение, което отговаря на високи стандарти и е едно от най-добрите в България от своя вид. Следващата спирка бе футболния стадион „Георги Бенковски“. Президентът на Общински футболен клуб „Бдин 1923“ Жоро Василев постави пред министъра всички наболели въпроси, свързани с цялостното обновяване на спортния имот, а кметът на общината Цветан Ценков запозна присъстващите с проекта за неговия ремонт. Министър Димитър Илиев посети и клуба по бокс, който също се помещава на стадиона и се срещна с треньора и състезателите, които провеждаха редовно занимание. Последна бе посетена емблематичната за града ни гребна база, която е и уникално по своята същност съоръжение.

Визитата на спортния министър продължи в залата на Културен център „Жул Паскин“, където се проведе среща със спортните деятели във Видин на тема „Развитието на спорта в региона – поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове“. Обиколката на министър Илиев в цялата страна е започнала от Стара Загора. Утре той ще бъде на посещение в останалите областни центрове в Северозападна България – Враца и Монтана, където ще се срещне както с местната власт, така и със спортната общественост и представителите на клубовете и ще се запознае на място със състоянието на спортните обекти и съоръжения.