Новини

Пътищата в област Видин са проходими

Пътищата в област Видин са проходими при зимни условия. За днешния ден бе обявен и жълт код за почти всички области в страната, предпоставка за което бе заледяването на пътищата.

Областните пътни управления в страната следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, като приоритет са автомагистралите и най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Спокойна остана обстановката и във Видинска област през последното денонощие.

С пълна сила важат някои от препоръките на Агенция „Пътна инфраструктура”: шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващи машини. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на специализираната техника. Преминаващите през нашия град шофьори на тежкотоварни автомобили споделиха, че пътищата са почистени, но дадоха Румъния за пример в това отношение.

Всички граждани могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20.