Новини

Изложба „Архитектурното наследство на Видин и други дунавски общини“

Изложба под наслов „Архитектурното наследство на Видин и други дунавски общини“ и е подредена в зала „Заемна за възрастни“ в Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“. Тя бе открита от автора, който бе придружен от доцент Йосиф Аврамов и професор Венелин Терзиев.

Авторът на изложбата архитект Белин Моллов е роден в Русе. Той е специалист в областта на устройственото планиране и градското развитие, бил е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработването на „Хартата на градовете“, хоноруван преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Предпочитаната техника, с която работи художникът, е акварелът. Част от картините му, представени в изложбата, показват културно-исторически забележителности във Видин като крепостта „Баба Вида“, катедралния храм „Свети великомъченик Димитър Солунски“, Синагогата, Стамбол капия и много други емблематични сгради. Архитект Моллов смята, че архитектурното наследство е много важно за запазване на идентичността, за привличането на туристи и за възпитаване респект към местните ценности у децата и младите хора.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.