Новини

В Белоградчик се проведе извънредно заседание на Общинския съвет

В Белоградчик се проведе извънредно заседание на Общинския съвет. По време на форума бе обсъден казуса с разкриването на детска ясла, в чиято сграда се помещават и кабинети на трима общопрактикуващи лекари.

По време на заседанието в Белоградчик общинските съветници разгледаха четири върнати решения от областния управител на Видин Иво Атанасов. След направени корекции и ново гласуване те бяха приети. В точката от дневния ред „Изказвания питания и становища на граждани”, Радослав Живков внесе декларация в местния парламент от групата на шестимата общински съветници от Съюза на свободните демократи и Продължаваме промяната, в която те остро декларират несъгласието си с намерението на кмета Боян Минков за преместване на лекарските кабинети извън сградата на детската ясла, която предстои да бъде разкрита.

Последва отговор на кмета Боян Минков, от който стана ясно, че е намерено разумно решение лекарските кабинети да останат в сградата. Предвижда се те да бъдат с отделни входове, като по този начин няма да се допусне смесването на деца и пациенти.

Марияна Николаева внесе подписка от жители на Белоградчик, които искат кабинетите на лекарите да останат в тази сграда. За малкото време са събрани 556 подписа на граждани – заяви тя. Никой не е против откриването на детската ясла, но желанието е лекарските кабинети да останат по местата си и да не се преместват в болницата – отбеляза още Николаева. Тя изказа благодарност към екипа на общинската администрация в лицето на кмета Боян Минков за това, че е взето разумно решение, което да удовлетворява всички страни по казуса. В крайна сметка съветниците одобриха предложението. Така от първи март ще започне да функционира детска ясла в Белоградчик, като в сградата ще продължат да работят и останалите кабинети – лекарски, на здравна каса, дневен център за възрастни.