Новини

Пожар горя в къща в село Сланотрън, дарителска акция ще подкрепи пострадалото семейство и Трима криминално проявени ограбиха 82-годишна жена в село Новоселци

Пожар горя в съботния ден в къща в село Сланотрън. Причината – неправилно използване на отоплителен уред.

На 13 януари след 14 часа постъпил сигнал за пожар в къща в село Сланотрън. Пристигналите на адреса два екипа на Регионална служба Пожарна безопасност и защита на населението – Видин потушил пламъците, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред. Огънят унищожил 200 квадратни метра покривна конструкция, мебели и домашно имущество. Няма пострадали хора, спасени са били близките три сгради. Кметът на селото Калин Пантов съобщи, че започва кампания по събиране на средства, които ще послужат за ремонт и обзавеждане на къщата. Спасените хора временно са настанени в сградата на Пенсионерския клуб в Сланотрън.

От пресцентъра на Полицията съобщават и за грабеж, извършен от двама 18-годишни от Новоселци и Ново село, и 16-годишен видинчанин. Те са задържани снощи в ареста на Районното управление във Видин. Сигналът за посегателството е постъпил към 20 часа. Час по-рано три лица проникнали в дома на 82-годишна жителка на Новоселци и отправяйки заплахи отнели 20 лева, зарядно устройство за мобилен телефон и два часовника. Жената не е пострадала. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полициейските служители установили и задържали криминално проявените автори на деянието. Отнетите вещи били намери и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.