Новини

ПГ „Проф.д-р Асен Златаров” спечели проект за изграждане на център за високи постижения в професионалното образование

Професионалната гимназия „Професор доктор Асен Златаров” спечели проект на стойност близо три милиона и половина. По него ще бъде изграден център за високи постижения в професионалното образование и обучение.

Проект „Център за високи постижения в професионална гимназия „Професор доктор Асен Златаров – Видин – ядро на регионалната образователна екосистема” е на стойност малко над три милиона 462 хиляди лева, от които 2 милиона 885 хиляди е финансирането от Европейския съюз, а останалата част – национално финансиране. Три са направленията по проекта: стопанско управление и администрация, в което гимназията има над 30-годишен опит; услуги за личността и направление техника, в което учениците трупат знания и умения в областта на електрониката и енергетиката. В него учебното заведение има 54-годишен опит.  

По проекта ще бъдат закупени още екскурзоводска система, софтуери за управление на хотел и ресторант, както и туристически софтуер. Ще бъде подменено амортизирано вече оборудване в кухнята и ресторанта в училището. Най-мащабен за изпълнение ще бъде ремонтът на сградата в училищния двор, която е построена през 1967 година като производствен цех. В центъра ще бъдат изградени, ремонтирани, обновени или оборудвани редица кабинети – по промишлена електроника, компютърни технологии, енергетика, металообработка, фитнес център и други.

Екипът има разработен инвестиционен проект по всички части, има влязло и в сила разрешение за строеж на обекта. Училищното ръководство се надява всички дейности по проекта да приключат до началото на следващата учебна година.