Новини

ВК „Град” Белоградчик победи с 3:2 гейма силния тим на „Родопа” Смолян

Волейболен клуб „Град” Белоградчик победи с 3 на 2 гейма силния тим на „Родопа” Смолян в изключително интригуващ и драматичен двубой. Срещата се игра в спортна зала „Васил Михайлов” в скалния град.

Отборът на „Град” Белоградчик записа втора поредна изключително драматична победа. В отсъствието на двама основни състезатели, възпитаниците на Христо Христов надделяха над „Родопа” Смолян в нов петгеймов трилър, в среща от 14-тия кръг в Национална волейболна лига – Висша лига. Мачът започна страхотно за тима на Белоградчик, който изигра силен първи гейм и поведе в резултата след 25 на 20 точки. Втората част бе огледален образ на тази срещу Волейболна академия Стойчев Казийски в понеделник – отборът водеше с 23 на 21 точки, но отново допусна четири поредни пункта и загуби. В третата част Град отново надигра гостите с 25 на 20. Четвъртият гейм започна силно за родопчани, които водеха през по-голямата част от времето и закономерно изравниха резултата. Тайбрекът започна с голям пасив от 1 на 6 точки. С бавни темпове момчетата от скалния град съумяха да скъсят разликата и изравниха до 8 на 8 точки. Тимът от Смолян реализира три поредни точки и вече виждаше победата. Но играчите на Христо Христов, които за пореден път се вдигнаха, показаха страхотен дух, изравниха резултата, спасиха мачбол и в края заслужено ликуваха след 17 на 15 точки и победа с 3 на 2 гейма. Изключително интересен и оспорван двубой – заяви след срещата треньорът на Родопа Смолян Иван Фисински.

На 24 февруари отборът на Град Белоградчик гостува на Славия София. С актив от 17 точки, Волейболен клуб Град Белоградчик заема 10-то място във временното класиране на Национална волейболна лига – Висша лига.