Новини

Приключи асфалтирането на ул. „Търнянска” в Дунавци

Приключи асфалтирането на улица „Търнянска” в Дунавци. За целта бяха осигурени средства от капиталовите разходи на община Видин за 2023 година, както и от фирмата изпълнител на ремонтните дейности на трасето Видин – Ботевград.

Общата дължина на улица „Търнянска” е близо 500 метра, от тях близо 450 вече са асфалтирани. Средствата за ремонта са заложени в капиталовите разходи на община Видин за изминалата година и са в размер на 100 хиляди лева. Кметът Димчо Скорчев се надява, че останалите около 50 метра от улицата ще бъдат финансирани със средства, отпуснати от ръководството на свинекомплекса, който се намира в близост. Живущите на улица „Търнянска” са доволни от извършените ремонтни дейности. Сред тях е и баба Божана, която трудно се предвижва дори с две патерици, но разказва, че асфалтираната улица значително ще я улесни.

Скорчев очаква, че Дунавци ще получи същата сума за асфалтиране на улици и от капиталовите разходи на община Видин за 2024 година.  Следващата стъпка, която кметът Димчо Скорчев ще предприеме, е поставянето на пътни знаци на улицата за ограничение на скоростта.