Новини

41-годишен мъж в спешното след удар с тротоарна плочка по главата

За задържани за притежание на наркотици и незаконно оръжие, за управление на автомобил след употреба на алкохол и за нанасяне на телесна повреда се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

Полицейският бюлетин информира за нанесен побой с телесна повреда. В Центъра за спешна медицинска помощ във Видин е бил приет пациент с черепно-мозъчна травма. Пристигналите на място полицейски служители установили самоличността на пострадалия – 41-годишен видинчанин. Изяснено е, че той е бил ударен по главата с тротоарна плочка пред магазин на улица „Екзарх Йосиф I“ в областния град. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия авторът на деянието бил разкрит – 39-годишен жител на Новоселци. С постановление на Районната прокуратура във Видин той е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство и задържан за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.

Двама 18-годишни са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа за притежание на наркотици. Единият е жител на село Кутово. При извършен обиск у него служителите на реда открили цигара с трева, четири топчета зелена суха листна маса и 6 зелени таблетки. Полевия наркотест е отчел канабис и метамфетамин. Последвало претърсване в жилището на лицето са открити още количества от въпросните вещества. В обитавания от него имот са открити още дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход.

Вчера, в условията на неотложност, униформени служители са извършили претърсване на частен адрес в Ново село, обитаван от 34-годишен мъж. Там са открити и иззети 9 милиметров пистолет и празен пълнител за него. По случая в Районното полицейско управление във Видин е образувано досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.