Новини

Румен Гечев е водач на листата на Коалиция „БСП за България” в 5 МИР – Видин

Бившият вицепремиер и министър на икономическото развитие на България в периода 95-97 година Румен Гечев е водач на листата на Коалиция „БСП за България” в пети многомандатен избирателен район – Видин. Столетницата се явява на предстоящия парламентарен вот с пълна листа от осем кандидати.

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България” от пети многомандатен избирателен район Румен Гечев е професор по макроикономическа политика. Той е преподавал в редица висши учебни заведения в Америка, Гърци, Кипър.

Втори в листата на Коалиция „БСП за България” е настоящият заместник – кмет на Община Видин Найден Йонов, който е председател на областната и общинската организация на столетницата в нашата област. След него е Фидел Петров – заместник – председател на Областния съвет на БСП.

Стефан Стефанов е следващото предложение на партията. Той е с над 23-годишен опит като адвокат, а на последните местни избори влезе в Общинския съвет от политическа партия „Възраждане”.

Пети в листата е Иван Николов – дългогодишен директор на дирекция в община Видин и кандидат за кмет на Общината на местните избори през октомври 2023 година.

Шести в листата на Коалицията е Лъчезар Предоев – дългогодишен член на партията. На седмо и осмо място в листата на Коалиция „БСП за България” са съответно Татяна Любенова и Деян Проданов.