Новини

Във Видин наградиха победителите в областния кръг на Националния конкурс „Бог е любов”

На официална церемония днес бяха наградени победителите в областния кръг на 22-рия национален конкурс „Бог е любов” за учебната 2023/2024 година. Домакин на събитието бе видинското основно училище „Любен Каравелов”.

Церемонията по награждаване на победителите в областния кръг на 22-рия национален конкурс „Бог е любов” се състоя в актова зала „Стефан Еленков” на видинското училище „Любен Каравелов”. В тазгодишното издание на конкурса взеха участие ученици от 10 училища от Видинска област в направленията – поезия, проза, рисунка и приложни изкуства. Те представиха общо 87 творби в четирите направления, като бяха разделени в 6 възрастови групи – от 1 до 12 клас. Поздрав към всички участници в конкурса отправи група Православни християнчета към основно училище „Любен Каравелов”,  с ръководител Виолина Симеонова.

През годините областният кръг се превърна в истински празник за всички, класирани от първо до трето място в четирите направления на националния конкурс „Бог е любов” – отбеляза в своето приветствие Владко Вълчев – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието във Видин. Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил поздрави участниците в областния кръг на конкурса за труда и старанието, с което са подходили при създаването на творбите. Той бе категоричен, че те са оценени по достойнство.

По традиция Регионалното управление на образованието и Видинска света митрополия връчиха награди на класираните участници от първо до трето място в областния етап на националния конкурс „Бог е любов”.  И тази година училищата от област Видин се включиха изключително активно в надпреварата. По време на церемонията бяха отличени общо  54 участници  от четирите  направления – поезия, проза, рисунка и приложни изкуства. Също така бяха връчени и четири поощрителни награди. Важно е да се отбележи, че Областната комисия за проверка и оценка е класирала на първо място и предложила  за участие в националния кръг на конкурса най-добрите от тях. Общият им брой е 25 творби – 5 стихотворения, 6 разказа, 13 рисунки, 2 пана приложни изкуства.