Новини

Иво Цанев оглави листата на ДПС във Видин

„Ние търсим обединение около политики, а не разделение”. Това заяви на пресконференция водачът на листата на Движението за права и свободи за пети многомандатен избирателен район – Видин Иво Цанев. Той бе категоричен, че партията има ясна визия за политиката в малките населени места и обезлюдени райони на България, какъвто е и Видин.

С пълна листа от осем души, ДПС влиза в битката за предстоящите предсрочни парламентарни избори на девети юни за 5-ти многомандатен избирателен район – Видин. Водач на листата е Иво Цанев. Той е на 53 години, завършил е „Финанси” във Великотърновския университет „Свети Кирил и Методий”, секретар в Съвета по национална сигурност към Министерския съвет в периода 1998 – 2001 година. В продължение на три години от 2001 до 2004 година е народен представител, член на комисията по вътрешен ред и сигурност и младежта, спорта и децата. През последните години  работи активно в сферата на управление на европейски проекти, програми и инвестиционни проекти. Девизът на предизборната кампания на ДПС  е „Заедно с хората” – заяви Иво Цанев.

Като първа точка в манифеста на ДПС е записано:  Бъдещето на България са българските граждани и демографската политика – подчерта водачът на листата. „Ще направим всичко възможно в рамките на следващите четири години в националния парламент ние да защитаваме интереса на хората от региона по всякакъв начин” – категоричен бе Цанев. В кандидат – депутатската листа на ДПС за 5-ти МИР – Видин влизат и Светослав Скорчев, Калин Петров, Светла Ангелова, Красимир Колев, Адриан Маринов, Николай Василев.