Новини

Италианец се грижи за приветливия вид на село Капитановци

Хората, назначени на граждански договори като косачи, изпълняват поетите ангажименти. Наш екип бе в Капитановци, където от миналия понеделник за косач е назначен италианец, който повече от десет години живее в селото.

Вече повече от седмица италианецът Карамело Салдуко се грижи село Капитановци да е окосено и да има приветлив вид за жители и гости. Той е един от общо 33-мата косачи, назначени от община Видин на граждански договори. Кметът на Капитановци приветства усилията на община Видин, насочени към облагородяването и поддържането на зелените площи и зоните за отдих по селата. „Ако всяко лято се назначава по един човек за месец време, то ние ще успяваме да поддържаме селата”, казва още Десислава Иванова.

Години наред Карамело Салдуко помага на кметството във всяко отношение, казва още Десислава Иванова, която се надява, че в близко бъдеще ще се намерят и други варианти, чрез които италианецът да бъде назначен отново на работа. Всяка година в Капитановци се събират и по десет лева от домакинство, които са предназначени за косене и поддържане на селото. Събраната сума за тази година е 700 лева.