Новини

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на международния турнир „Копа Алма 2024” в Унгария

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и неговият заместник Борислава Борисова посрещнаха децата, завърнали се от международния демонстративен турнир „Копа Алма 2024“, организиран от Фондация „Реал Мадрид“, с домакин Академия „Пушкаш“ в Унгария. На срещата присъстваха треньорите Светослав Петков, Мартин Методиев, както и Светлина Вълчева, координатор на спортния проект.

В продължение на пет дни десет деца от Спортно социалната школа „Реал Мадрид” във Видин, заедно със своите треньори представиха достойно града ни и България на футболния форум. От осем изиграни мача, видинските футболисти имат седем победи и само една загуба от домакините след изпълнение на дузпи.

Треньорското ръководство изказа своите благодарности лично към д-р Цветан Ценков за оказаната помощ и пълната подкрепа с целогодишното осигуряване на транспорт и спортна база. На срещата бе обсъдена и възможността в следващите години Видин да бъде домакин на турнира „Копа Алма“.

Община Видин ще подготви официално писмо, което да бъде изпратено до Фондацията за потвърждение пред ФИФА, че общината е официален партньор на социално-спортното училище. То ще подпомогне за осъществяване на идеята – подчерта градоначалникът Цветан Ценков. По време на срещата Светослав Петков подари на кмета видинския кмет официалната българска тениска на турнира „Копа Алма 2024“ с автографи от треньорите и децата. Заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова поздрави децата и треньорското ръководство за отличното представяне.

Общинското ръководство връчи на децата и на треньорите грамоти за достойното им представяне и обеща да продължи да подкрепя спортното училище.