Новини

Известни видинчани в кампанията #Първаработа

Видин бе домакин на събитие от националната кампания #Първаработа. Тя се реализира от Програма „Развитие на човешките ресурси“(2021-2027) към Министерството на труда и социалната политика в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта и цели да даде по-голяма публичност младите хора, за да разкажат за трудностите и предизвикателствата, пред които са изправени в първите си професионални стъпки.

Снимка: facebook

В първия етап от кампанията бе организиран литературен конкурс, в който младежи от цялата страна на възраст до 29 години изпращаха своите разкази и есета на тема „Първа работа“. Творбите са селектирани от жури, а най-добрите от тях се представят от известни личности на събития организирани в седем български града.

Събитието се проведе в салона на драматичния театър „Владимир Трандафилов“ и бе водено от известния спортен коментатор и журналист Камен Алипиев – Кедъра. В инициативата се включиха трима видинчани – актьорът – Николай Станоев, Деян Каменов, познат като Дидо от група Д2 и журналистът Георги Милков. Сред популярните гости бяха актрисата Яна Маринова и певицата Прея. Те отправиха своите лични вдъхновяващи послания и истории свързани с първия професионален опит. Бе осигурен и жестомимичен преводач в лицето на Силвана Павлова.

Снимка: facebook

От сцената на най-стария театрален дом на сценичното изкуство в България бяха прочетени разказите на две видинчанки – Мадлен Аспарухова и Веселина Петрова. Те присъстваха в залата, за да вдъхнат кураж на други млади хора, които все още имат съмнения какво професионално поприще да изберат и как да се реализират.

Кампанията #Първаработа продължава обиколката си по Дунава към град Русе. Тя ще завърши на осми септември в столицата. Още за инициативата и за успешното развитие на младите хора в родния Видин очаквайте и в следващите ни новинарски емисии.

Репортажа може да гледате тази вечер в новините по ТВВ от 20:35.