Новини

Проведе се ежегодният турнир по плажен волейбол в село Тополовец (Галерия)

За втора поредна година Община Ружинци организира аматьорски турнир по плажен волейбол за мъже и жени.

Снимки: Иво Иванов

В събота, в село Тополовец за втора поредна година се проведе аматьорският турнир по плажен волейбол. Той е организиран от община Ружинци с помощта на дарители и доброволци. Спортният празник, който се превръща в традиционен за населеното място, предлага все по-добри условия за участниците и публиката. За всички играчи беше подсигурен безплатен превоз, храна и напитки, а по време на събитието за доброто настроение на всички се грижеше диджей.

В турнира участие взеха два мъжки и два женски отбора. Надпреварата започна със сблъсъка на двете женски двойки, след което последва и официалното откриване от кмета на община Ружинци – Александър Александров.

Поради малкия брой записни участници, организатори и състезатели решиха да направят събитието още по-колоритно, като образуват и така наречените „смесени двойки“. Отборите бяха разделени на две групи. Мачовете се изиграха на принципа „всеки срещу всеки“, а само първите два отбора продължиха до полуфиналите. Малкият финал в категория смесени двойки бе спечелен от отбора на Антон и Лора. След неизигран финален мач, на второ място се класира отборът на Владимир и Кристина, а шампиони станаха Йоана и Иван.

За жени призовото място заеха Йоана и Мерлин Николови, а при мъжете Владимир Дачов и Антон Иванов. С официално закриване беше сложен край на турнира, а всички призьори бяха наградени с медали, грамоти и статуетки.

Галерията може да разгледате на нашата фейсбук страница – Телевизия Видин.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Гергана Георгиева в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.