Новини

„Бдин“ Видин се наложи с 3:2 над „Янтра“ Полски Тръмбеш

В съботния ден, в среща от първия кръг на първенството на Северозападна трета лига, на стадион стадион „Георги Бенковски” във Видин един срещу друг се изправиха отборите на „Бдин” и „Янтра” Полски Тръмбеш.

Още в началните минути на двубоя гостите имаха две добри положения да открият резултата чрез Генчев и Кожухаров, но вратарят на бдинци Симеонов показа добри рефлекси. В 28-та минута централният нападател на видинчани Де Соуза отбеляза за 1 на 0 след извеждащо подаване на Цветомир Тодоров. Седем минути по-късно Ивайло Иванов можеше да удвои, но страхотният му шут от пряк свободен удар срещна напречната греда. В 37-та минута по-добрата игра на Бдин даде резултат. Този път Де Соуза изеде сам срещу вратаря на гостите опитния нападател на видинчани – Цветомир Тодоров, които успя да реализира за 2 на 0. При този резултат завърши първото полувреме.

Четири минути след подновяването на играта  гостите от Полски Тръмбеш организираха хубава атака и намалиха изоставането си с гол на Любомир Генчев. Темпото на играта спадна и футболистите на Янтра погледнаха по-смело към вратата, пазена от Симеонов. Домакините също създадоха редица положения, които обаче не успяха да реализират. В 80-та минута футболист на Янтра игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Петър Иванов посочи бялага точка. Александър Соколов бе безкомпромисен, като отново даде два гола преднина за своя тим. Минута преди края на редовното време Генчев отбеляза второто си попадение в мача за крайното 3 на 2.

В същото време дублиращия тим на „Етър” Велико Търноворазгроми с 5 на 0 отборът на Дреновец в първия кръг от първенството на Северозападна трета лига.

Във втория кръг от първенството  Бдин Видин гостува на Дреновец.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Красимира Кръстева в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.