Новини

Задържани сирийци при опит за нелегално преминаване на българо-румънската граница

Двама сирийски граждани са задържани на контролно-пропускателния пункт – „Дунав мост“ 2, Видин – Калафат.

Под ръководството на Районната прокуратура във Видин се води разследване по две досъдебни производства: за опит за незаконно преминаване на държавната граница и за опит за превеждане през държавната граница на чужденци. Към наказателна отговорност са привлечени двама граждани на Сирия, съответно на 20 и на 47-годишна възраст.

Хронологията на събитията е следната: На 5-ти август, на граничния контролно-пропускателен пункт, по-младият от двамата мъже е направил опит да излезе през българската граница в Румъния, без разрешението на надлежните органи. След намеса на граничните служители той бива задържан. Мъжът е бил придружаван от по-възрастен негов сънародник, който шофирал личния си автомобил.

Извършените от чужденците престъпления представляват квалифициран състав от Наказателния кодекс на Република България. По искане на прокуратурата на обвиняемите чужденци е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по делото продължава.

Повече по темата очаквайте в репортажа на Александър Русев тази вечер в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.