Новини

Девет социалисти от видинската организация на БСП напуснаха партията

Тяхното решение бе обявено на пресконференция. Членството им се прекратява по собствено желание, считано от днес, 12-ти август.

Основният мотив за напускането на организацията е дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП, както и провежданата от националното ръководство политика. За доказателство се явява участието на БСП в последното правителство на десните партии.

„БСП стана съучастник в спирането или забавянето на жизненоважни проекти за видинския край, които винаги са били сред най-важните ни приоритети и за които сме протестирали нееднократно от 2014 година насам.“ – сподели Димитър Велков.

Като мотив за напускането на партията социалистите посочват и организационния разпад, към който БСП е доведена през последните години. Като пример Велков посочи липсата на подкрепа за редица инициативи на видинските социалисти, свързани с многопрофилната болница „Св. Петка”, скоростния път Видин-Ботевград, становищата им против увеличаване на цената на водата, местните данъци и такси и други.

Редиците на БСП напускат председателят на Областния съвет на партията Димитър Велков, Людмил Димитров, Борислав Василев, Зоя Василева, Мария Джамбазова и още четирима други социалисти.

Социалистите, които са общински съветници, ще останат като независими такива.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Петя Никодимова в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.