Новини

В подготовка за изборите на 2 октомври

В Областна администрация-Видин бе проведена първа работна среща на областния управител Огнян Асенов с ръководството на Районната избирателна комисия за изборите за народни представители на 2-ри октомври.

Областният управител информира за извършеното до момента от администрацията във връзка с организационно–техническата подготовка на изборите. Издадена бе заповед за утвърждаване състава на техническия екип, който ще е отговорен за дейностите по провеждане на изборите. Определени са служителите, които ще получат централизирано осигуряваните книжа и материали. Осигурени са всички условия и материали за дейността на РИК- Видин, която встъпи в правомощията си на 13 август 2022г.

Огнян Асенов увери, че от страна на Областната администрация ще бъде оказано пълно съдействие на РИК–Видин, за да бъде обезпечен изборният процес и той да премине спокойно. „Само с координирани действия и синхрон между институции, участващи в организирането на изборите, може да се постигне гарантиране правото на честен вот на  гражданите и нормалното протичане на изборите”, подчерта областният управител.

Репортажа на Петя Никодимова може да видите тази вечер в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.