Новини

Традиционният Видински панаир е в разгара си

В петък вечерта бе открито официално тазгодишното издание на традиционния Видински панаир.

Още през първия ден търговското изложение, което се провежда на територията на бившето военно поделение привлече хиляди посетители. За откриването в нашия град пристигнаха официални гости, сред които  председателят на Окръжния съвет на Долж (Румъния)- Козмин Василе, кметът на Община Калафат- Дорел Митулецу, заместник-областният управител на Видин- Шишман Чаушев, кметът на Община Ружинци- Александър Александров и други. Заместник-кмета на Видин Борислава Борисова заедно с председателя на Общинския съвет Генади Велков се разходиха в панаирния комплекс, за разгледат разнообразните стоки.

Първата вечер в концертната програма участваха Градския духов оркестър на Видин, Бреговската духова музика и самодейци от Народно читалище „Зора“ в село Винарово, Община Ново село. От 21 часа на сцената излезе популярната и обичана народна певица Славка Калчева, която изпълни някои от своите най-големи хитове.

Концертът през втората вечер бе на примата на българския попфолк Глория, а в неделя за жителите и гостите на Видин пя популярният сръбският изпълнител Амар Гиле. Тази вечер зрителите ще могат да се насладят на репертоара на Алисия. Входът е свободен.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin