Новини

Отново пияни шофьори с над 2 промила във Видинско

За двама задържани пияни шофьори и пътнотранспортно произшествие се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР, през почивните дни във Видинско.

В петък, малко преди 12 часа на обяд, в Белоградчик служители на реда са спрели за проверка лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 41-годишен мъж. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 2,73 промила.

Също към 12 часа, на същия ден, в Цар Петрово полицаи проверили лек автомобил с видинска регистрация, шофиран от 50-годишен жител на селото. При тестване с дрегер пробата на шофьора отчела наличие на алкохол 2,14 промила.

И двамата мъже са отказали да дадат кръвна проба за изследване. Те са задържани за срок до 24 часа, а по случаите са образувани бързи производства.

В неделния ден, около 13 и 30 часа на единен спешен телефон 112 е постъпил сигнал за катастрофа по пътя между селата Ботево и Симеоново. 62-годишен мотоциклетист, жител на село Синаговци се е движел с несъобразена скорост. Излизайки от десен завой той губи контрол над управлението, навлиза в насрещното платно и се е удря в товарен автомобил с прикачена платформа. Вследствие на удара мотоциклетистът е с фрактури на крака и е насочен за лечение в плевенска болница. Тестовете за алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin