Новини

Обвинение срещу 26-годишен мъж за домашно насилие

Видинската Районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж, съжителствал около година на съпружески начала с потърпевшата.

След като жената забременява, насилникът започва да упражнява системен психически тормоз спрямо нея. Първоначално е отправял обиди и закани от различно естество, които прерастват във физическо насилие. Пострадалата не е споделяла за случващото се с близките си, нито е подавала жалби в полицията.

След раждането на детето мъжът продължава да упражнява постоянен тормоз, както и отправял закани за убийство. На 24 август миналата година жената и детето напускат жилището, в което живеели на семейни начела. Пострадалата подава молба в съда за защита от домашно насилие. Въпреки издадената заповед за незабавна защита, агресорът е продължава да търси контакт с жената.

Насилникът успява да убеди майката, че ще промени поведението си. За съжаление физическият и психически тормоз, не само спрямо жената, но нейните роднини продължава. Потърпевшата сигнализира в полицията за отправените закани за убийство.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на обвиняемия. Справка за съдимост пък сочи, че през 2017 година мъжът е бил осъждан за причиняване на средна телесна повреда, а впоследствие е реабилитиран по право. При разпит обвиняемият не се е признал за виновен.
Предстои делото да продължи в съда.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.