Новини

Завърши ремонта на обекти от строителната програма на община Ружинци

Само през последните 2 седмици и в самия край на отминаващата 2022-ра година община Ружинци успя да завърши редица обекти. Целта е да се промени облика на населените места на територията на общината и облагородяването на жизненото пространство.

На стойност близо 21 хиляди лева е изградена велоалея в село Тополовец с дължина над 390 метра и широчина 1 метър, в участъка от кметството в посока село Дъбова махала. Поставени са и 50 метра бордюри в рисков район. Извършена е и рехабилитация на асфалтова настилка на площад „Възраждане“ в село Гюргич на стойност близо 22 хиляди лева.

Асфалтирани са над 570 квадратни метра площ. На това място се провежда традиционния фолклорен събор „Среща на три поколения“. Извършен е вътрешен основен ремонт на Клуба на пенсионера в село Тополовец. Шпакловани и боядисани са стените и тавана на трите помещения, боядисан е пода, монтирани са первази и един прозорец в санитарното помещение на стойност било 11 хиляди лева.

Основен ремонт на киносалона в село Черно поле, който се използва и като ритуална зала, е направен за над 13 хиляди и 600 лева. Дейностите са включвали шпакловка и  боядисване на стени и тавани, ремонт на пода, монтиране на PVC дограма. Изградена е нова ограда с електрозаварени платна със зелен цвят пред общинска сграда „ 9-те апартамента“ в село Дреновец на стойност над 4 хиляди и 600 лева.

Извършен е основен ремонт на Клуба на пенсионера в село Ружинци на стойност почти 6 хиляди и 300 лева. Санирана и боядисана е сградата, сменени са ламарините по покрива. Помещенията на кмета и полицията в село Плешивец са обновени за близо 13 хиляди лева. Извършена е подмяна на врати и прозорци, шпакловка и боядисване на стени и тавани, поставяне на ламинат на пода.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.