Новини

С три буферни паркинга облекчават трафика към ГКПП „Дунав мост 2″ Видин – Калафат

Областният управител Огнян Асенов и кметът на общината Цветан Ценков обсъдиха възможността да бъдат изградени буферни паркинги за престой на товарни автомобили. Това ще облекчи трафика към граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост Видин.

Трите терена се намират по протежението на околовръстния път на град Видин в посока изход от България към Румъния. Два от обсъжданите терени са държавна собственост.

Единият от имотите, с площ около 310 декара, се намира непосредствено преди мостовото съоръжение, граничи с главен път Е-79 и с железопътната линия на Дунав мост Видин – Калафат. Другият имот е в района на пътен възел „Рупци” и е с площ около 105 декара. Общинският имот, предложен за буферен паркинг, се намира срещу Комплексната опитна станция във Видин и е с площ от 46 декара.

При избора на терените за бъдещите буферни паркинги водещи критерии са били осигуряване на безопасното движение към подходите на гранично контролно-пропускателните пунктове, в това число и към Република Сърбия, както и недопускане на нови конфликтни участъци от отклоняване на тежкотоварния трафик към други пътни артерии в община Видин.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.