Новини

Художествени състави от Белоградчик и Горни Лом участваха във фестивала „Етно ритми” 2022

Три художествени формации – от Белоградчик и от село Горни Лом, взеха участие в седмото издание на международния фолклорен фестивал „Етно ритми” 2022, който се проведе  в курорта „Златни пясъци”.

Сред основните цели на фестивала са да развие културния обмен между народите и общностите, да представя фолклорните и културни традиции и да популяризира българския и чуждестранния фолклор. В двете концертни вечери на фестивала участваха над 500 изпълнители, представители на 31 творчески колективи от 13 области в страната.

Видинска област бе представена от художествени състави от общините Белоградчик и Чупрене. От Читалище „Развитие 1893-та” в скалния град участваха певческата формация „Чаровни години” с художествен ръководител Борис Ангелов и мъжкият камерен хор, с ръководител Александър Тодоров.

Певческият и танцов състав при народно читалище „Нов живот” в село Горни Лом, с ръководител Силвия Георгиева показаха, че населеното място съхранява местния фолклор, а традициите се предават на по-младите поколения.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.