Новини

„Бдин” продължава победната си серия след 3:0 срещу „Локомотив“ Горна Оряховица

Футболистите на „Бдин” – Видин победиха отбора на „Локомотив“ Горна Оряховица в съботното дерби от есенния полусезон на Северозападната трета лига. Срещата, която бе изиграна пред около 200 зрители, е седмата поредна победа за видинския тим.

Още в 8-та минута бе извършена принудителна смяна в отбора на „Бдин“. Александър Соколов не можа да продължи мача заради контузия, която е получил по-рано през седмицата и на негово място влезе Кристиян Йошов.

В 40-тата минута Николай Цветков нахлу в наказателното поле на „Локомотив“ и падна след спречкване със защитник на противниковия отбор. Главният съдия Ивайло Павлов отсъди дузпа, с което си навлече гнева на гостите. На терена нахлуха хора от щабовете на двата отбора, което наложи намесата на полицейските служители.
Дузпата бе реализирана от Цветомир Тодоров минута преди края на първото полувреме за 1:0.

Три минути след началото на второто полувреме Цветомир Тодоров отправи страхотен удар към вратата на гостите, който срещна страничната греда. Бразилският нападател на домакините Емануел Виейра Де Соуза бе на точното място и не пропусна да отбележи от близко разстояние за 2:0.

В опит да върне отбора си в мача, треньорът на гостите направи всичките си пет смени в началото на второто полувреме, но защитата на „Бдин“ бе безпогрешна. Интригата завърши в 74-та минута, когато след мощно нахлуване на Де Соуза в наказателно поле на гостите бе съборен от защитник на „Локомотив“. Главният рефер отново отсъди дузпа, която бе реализирана от бразилеца за крайното 3:0.  

След тази категорична победа „Бдин“ Видин остава на първо място във временното класиране на Северозападната трета лига с пълен актив от 21 точки. В следващия кръг видинчани гостуват на дублиращия отбор на „Етър“ Велико Търново.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.