Новини

В края на октомври стартира монтажът на климатици по проекта на община Видин

В края на месец октомври стартира монтажът на климатици по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община” Видин. За това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Кметът на общината Цветан Ценков подписа договорите с определените след проведена обществена поръчка изпълнители, които ще извършат демонтажа на старите отоплителни уреди и ще монтират новите климатици в домакинствата, сключили договори по първата покана от проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Видин”.

Дейностите ще стартират поетапно първо в следните жилищни комплекси – „Гео Милев”, „Вида”, „Крум Бъчваров”, „Васил Левски”, „Христо Ботев”, „Бонония”, както и в централната градска част.

Важно е да се отбележи, че ако има хора, които са си подсигурили отопление за предстоящия се сезон и не желаят сега да бъде извършена подмяната, те ще бъдат включени в работния график през следващата година. От пресцентъра на администрацията допълват, че през 2023 година поставянето на новите отоплителни уреди ще продължи поетапно в другите жилищни квартали на град Видин и в останалите населени места на територията на общината.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.