Новини

„Бдин” с амбиции за „Б“ група след победата срещу „Локомотив” Мездра

Футболистите на „ Бдин” Видин се наложиха с 2 на 1 като домакини срещу отбора на „Локомотив” Мездра. Така след деветата си поредна победа „Бдин” е единственият тим в групата с пълен актив от точки и заслужено запазва първото място във временното класиране на Северозападната трета лига.

Двубоят започна със здрава битка в средата на терена. И двата тима стигаха трудно до противниковата врата. Гостите от Мездра обаче съумяха да открият резултата в 33-ата минута. След центриране от пряк свободен удар вратарят на видинчани Симеон Симеонов боксира, но топката попадна у Михаил Иванов, който бе точен за железничарите. При този резултат завърши и първото полувреме.

След почивката футболистите на „Бдин” излязоха на терена напълно мобилизирани. В 57-та минута бе отсъдена дузпа за видинчани, след като футболист на гостите игра с ръка в наказателното поле. Точен за „Бдин” бе Цветомир Тодоров.

Само три минути по-късно Стойчо Стойков, който влезе в 13-та минута на мястото на получилия контузия Александър Соколов, проби по дясното крило и отбеляза за 2 на 1. До края на мача за „Бдин” пропуснаха да се разпишат Николай Цветков, Стивън Милчев и Виейра де Соуза. Така видинчани зарадваха своите многобройни фенове, дошли на стадион Георги Бенковски, за да ги подкрепят.

Треньорът на видинчани Николай Цветков бе категоричен, че ако продължават да печелят и с играта си заслужат първото място в Северозападната трета лига, ще атакуват „Б” футболна група. 

Повече може да видите н следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.