Новини

„Културни ценности по поречието на Дунав”

Видин бе домакин на международна среща на тема „Културни ценности по поречието на Дунав”. Събитието се организира в рамките на проект „Градски бранд Дунав +: Изграждане на регионална и местна устойчивост чрез валоризация на културното наследство по река Дунав”, по който община Видин е асоцииран партньор.

Целта на международната среща „Културни ценности по поречието на Дунав” е представяне на добри практики от региона на град Видин и обсъждане на възможностите за сътрудничество с местни заинтересовани страни. Събитието се организира от Национален туристически клъстер „Българският пътеводител”, като в него участваха партньори по проекта от Унгария, Румъния, Словакия и Сърбия.

По време на срещата Силвана Сюлейман, главен експерт Култура и изкуство в общинската администрация, представи добри практики и успешни проекти на община Видин. Тя подчерта, че всяка година културният календар на общината е изключително богат и разнообразен и се реализира в сътрудничество с всички местни културни оператори, както и с държавните и общински културни институции.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.