Новини

Румен Радев се срещна с видински деца и младежи, участващи в инициативата „Спортувай с президента”

„Днес вие ми давате вярата и убеждението, че Видин има прекрасно бъдеще , защото сте силни и целеустремени”. С тези думи президентът на Република България Румен Радев се обърна към видинските деца и младежи, включени в спортните игри в рамките на „Президентския тест”.

Събитието се проведе в закритата лекоатлетическа писта във Видин. Основната цел на инициативата „Спортувай с президента” е чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори да се повиши физическата активност и да се подобри здравния статус на децата и младите хора. Всичко това в името на по-доброто физическо, психично и ментално израстване на децата.

Бъдещето на България зависи от това да има здрави, силни и ентусиазирани млади хора, които чрез спорт и учение да градят характер, готови да посрещнат предизвикателствата на бъдещето – заяви президентът Радев. В рамките на своята визита във Видин държавният глава Румен Радев проведе среща и с кмета на общината Цветан Ценков. Повече за нея ще ви разкажем в следващите ни новинарски емисии.