Новини

Незаконната сеч във Видинско не спира

В бюлетина на Областната дирекция на МВР се съобщава за незаконна сеч, задържан шофьор след употреба на алкохол и наркотици, както и за няколко пожара.

В хода на проведена специализирана операция по противодействие на незаконната сеч полицейски и горски служители са извършили проверка на частен адрес в село Кутово. В имота са установили около 17 кубика дърва – топола без контролна горска марка и без превозен билет. На стопанина е съставен акт по Закона за горите и е издадена разписка за отговорно пазене на дървата.

Полицаи от Районното управление в Кула, съвместно със служители на Регионалната дирекция по горите в Берковица, са извършили проверки на 10 адреса в село Бойница. В дворовете са били открити общо 73 кубика дърва за огрев – маркирани с контролна горска марка, но без документи, доказващи законния им произход. За установените нарушения горските служители съставили 10 констативни протокола, а в районното полицейско управление са образувани преписки. Дървата са оставени на отговорно пазене на стопаните на проверените имоти.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.