Новини

Задържаха 300 000 евро на Дунав мост 2

300 000 недекларирани евро установиха служители от Териториална дирекция „Митница“ Русе. Валутата е открита при отделни две проверки на товарни автомобили в района на Дунав мост 2.

На 19-ти октомври митническите служители от сектор „Оперативен контрол Лом“ в Териториална дирекция „Митница“ Русе спират за проверка товарен автомобил. Той се е движел по маршрут Белгия – Армения. При извършена щателна митническа проверка са установени укрити 150 000 евро в един от шкафовете на таблото на превозното средство. Откритата валута не е декларирана от водача – турски гражданин, за което му е съставен акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

В същия ден митническите служители от същия сектор в Териториална дирекция „Митница“ Русе извършват проверка на товарен автомобил с водач – български гражданин. Той е пътувал от Полша за Турция. При осъществения контрол митническите инспекторите откриват закачена на горното легло в кабината найлонова чанта със 150 000 евро, които лицето не е декларирало. За случая също е съставен акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.