Новини

Александър Пулев: Сертифицираме проект за 14 000 000 лева и 400 нови работни места във Видин

Това заяви по време на посещението си в нашия град министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. Той представи целия националния план за възстановяване и устойчивост.

Посещението на Александър Пулев във Видин част от мобилните приемни в цялата страна, които популяризират възможностите на българския бизнес за кандидатстване по Националния план за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на Европейския съюз. Министърът на иновациите и растежа обяви на брифинг в Областната администрация, че към нашия регион е налице и интерес от страна на трима инвеститори с проекти на обща прогнозна стойност от 30 милиона лева и отваряне на над 750 нови работни места.

На брифинга стана ясно още, че по процедурата „Енергийна ефективност“ в област Видин за сключени 5 договора за близо половин милион лева. Общият брой на сключени договори по цялата Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ за периода 2014-та / 2020-та година е 62, на обща стойност 24 милиона лева. Във връзка с безвъзмездната финансова помощ за преодоляване на последствията от COVID-19 в региона са сключени 160 договора за над 3,5 милиона лева.

На срещата е било посочено, че в рамките на 2 месеца от мандата на служения кабинет са били осигурени европейски средства в размер на 14 милиарда лева по 7 официално одобрени програми, което представлява ресурс за българската икономика за следващите 6 години.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.