Новини

Трима мъже са задържани за грабеж

За задържани трима мъже за извършен грабеж, неизрядни шофьори и пожар се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

Трима криминално проявени мъже от Монтанска област – 41-годишен от село Студено буче, 40-годишен от село Комощица и 27-годишен от град Монтана, са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за грабеж, извършен през месец април тази година в село Карбинци, община Димово.

В хода на разследването е било установено, че тримата са проникнали в дома на възрастен местен жител и привеждайки го в безпомощно състояние са отнели спестяванията му, четири златни пръстена и златна верижка. На обвиняемите е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в различни размери.

Рано тази сутрин, на главен път Е-79 пътни полицаи са спрели лек автомобил с монтанска регистрация, шофиран от 29-годишен жител на град Лом. При последвалата проверка униформените са установили несъответствие между идентификационния номер в документите на автомобила и реалния номер на рамата на колата. Оперативна група е извършила оглед на превозното средство. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.